Anar al contingut principal.

  1. Inici >
  2. Pla de Formació >
  3. Avaluació >
  4. Satisfacción

Avaluació satisfacció dels participants (Reacció/Satisfacció)

En aquest primer nivell pretenem conéixer les impressions finals dels assistents a les accions formatives en calent, tan bon punt han acabat el curs: quina opinió tenen de la formació rebuda, quin interés ha suscitat el tema, la participació, la conformitat amb el professorat, les condicions organitzatives i el grau d'aprenentatge obtingut.

D'altra banda, pretenem que l’alumnat s'autoavalue d'acord amb els objectius de cada curs i que ell coneix. Això ens permet, a més, valorar l'adequació dels continguts de les accions formatives als objectius establits, cosa que ens dona les pistes sobre les millores o accions correctores futures, si escauen.

En finalitzar tota acció formativa es passa als participants un qüestionari d'avaluació de la satisfacció perquè expressen les seues opinions i valoracions sobre l'acció formativa rebuda.

El qüestionari que utilitzem des de fa ja alguns anys consta de 12 ítems de resposta tancada, i 3 de resposta oberta. Allí demanem al conjunt de participants la seua valoració sobre els aspectes concrets de la formació següents: continguts del curs, pràctica docent, organització del curs, autoavaluació d'aprenentatge, grau global de satisfacció. Finalment, les tres preguntes obertes van destinades a expressar les seues propostes per a la millora del curs, perquè assenyalen les seues necessitats formatives i manifesten totes les observacions que creguen convenients.

Aquesta informació resulta molt útil tant per als coordinadors de cursos del Departament com per als mateixos formadors perquè coneguen de primera mà les primeres impressions sobre el desenvolupament dels cursos, alhora que serveixen d'ajuda per a plantejar-se possibles modificacions, si escauen.

Tornar a Introducció

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.