Anar al contingut principal.

 1. Inici >
 2. Pla de Formació >
 3. Avaluació >
 4. Introducció

Avaluació

Lapiz marcando evaluación.

L'avaluació de la formació s'inscriu dins dels esforços per a aconseguir una formació de qualitat, és a dir, una formació que siga escaient (adaptada a les necessitats formació existents) i es duga a terme adequadament (professorat de qualitat, bona organització d'accions formatives, etc.) siga efectiva (aconseguesca els objectius d'aprenentatge prevists) siga un model eficaç, eficient i rendible.

L'avaluació de la formació en les organitzacions és una estratègia necessària que garanteix la qualitat de les accions formatives i impulsa el procés d'aprenentatge constant que l'entorn actual hi exigeix. La raó per a avaluar és determinar l'efectivitat de les accions formatives que oferim, així com la forma com podem millorar-les.

Des d'aquesta perspectiva, entenem l'Avaluació de la Formació com un procés sistemàtic que ens permet comprovar el nivell de consecució dels objectius dels plans de formació que hi desenvolupem, és a dir, implica valorar els resultats a curt i llarg termini com a mesura de la seua eficàcia.

Com a procés cíclic, l'avaluació és el punt de referència per a iniciar el nou procés, és una etapa decisiva per a la presa de decisions, d'ací la seua importància. De les conclusions obtingudes del procés d'avaluació podrem prendre decisions per a optimitzar la nostra formació futura: adoptar mesures per a millorar la metodologia emprada; redissenyar els materials didàctics; reformular els objectius; crear recursos innovadors; canviar el professorat, per a, finalment, determinar si una acció ha de continuar o s'ha d'eliminar. És una tasca difícil però enormement necessària, ja que només amb l'avaluació podrem detectar els efectes de les accions formatives dutes a terme.

Abordem l'avaluació des dels nivells següents:

 1. Avaluació satisfacció dels participants (Reacció / Satisfacció)
 2. Avaluació de l'aprenentatge (Coneixement / Aprenentatge)
 3. Avaluació del professorat
 4. Transferència al lloc de treball i impacte en l'organització

Cada any hi publiquem un informe que conté els resultats d'avaluació en els nivells descrits adés.

Accés als informes d'avaluació

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
 • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
 • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
 • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.