Anar al contingut principal.

Anàlisi de Necessitats

Entenem per anàlisi de necessitats de formació, tots aquells treballs d'identificació i diagnòstic de problemes presents (i futurs) que afecten una organització o de les seues parts (i els que són previsibles que l'afecten), als quals pot respondre totalment o parcial, mitjançant l'articulació d'un Pla de Formació.

Justificar, per tant, la importància de realitzar una bona anàlisi, pot semblar banal. En efecte, estem convençuts que una rigorosa anàlisi està directament relacionada amb l'èxit final del Pla de Formació, perquè sens dubte ens permetrà no sols identificar les accions formatives que calen realitzar i la seua priorització/urgència, sinó que ens estarà ajudant a conformar un enfocament del contingut, de la definició del perfil dels destinataris, de l'elecció de metodologies, etc.

Per a la realització del diagnòstic de necessitats, els nostres interlocutors són els responsables dels distints departaments (Diputació) i els prescriptors de la formació: regidors de personal, responsables dels serveis, caps d'Àrea de Personal, tècnics de formació, etc. (ajuntaments).

D'una altra banda, intentem d'identificar els problemes des del punt de vista de l'organització, és a dir, quines coses podem fer amb activitats formatives de tal manera que facilitem determinats canvis organitzatius que es proposen?

Intentem de tenir una certa capacitat d'anticipació, en el sentit de preveure els canvis, implantació de normes, processos de mecanització, etc. que ens depara el futur pròxim, de tal manera que tinguem preparats en temps i en forma els processos formatius que això hi comporte.

Cal assenyalar també que creiem en els models de detecció de necessitats, basats en les competències dels professionals. En aquesta línia, pretenem respondre a les necessitats puntuals, permanents i futures derivades de les competències exigibles als empleats de les Institucions, tant pel que fa a les competències genèriques, com a les tècniques.

Informes

  • Pàgina 1 de 2
  • Anar a la pàgina següent.
  • Anar a l'ultima pàgina.
C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.