Anar al contingut principal.

El Personal Tècnic de Serveis Socials i la seua Relació amb l'Administració de Justícia

Referència: 10.07.02

Codi: 24/216

Hores: 20:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2019: 1

Objectius

Aprofundir en la formació i oferir informació als professionals de Serveis Socials municipals sobre els diferents àmbits en què es desenvolupa el Treball Social en l’àmbit judicial.

Programa

1. Administració de Justícia i Treball Social Forense: jutjats de família, jutjats de menors, jutjats de violència sobre la dona. Oficina d’atenció a víctimes. 2. Novetats legislatives en matèria d’atenció a víctimes i el seu impacte en la funció del treballador social. 3. Novetats legislatives en matèria de custòdia compartida i el seu impacte en la funció del treballador social. 4. L’informe social en casos de violència de gènere. 5. L’informe social en casos d’abús sexual a menors i víctimes de delicte. 6. L’informe social en l’avaluació de la custòdia compartida. 7. L’informe social en casos d’incapacitació civil. 8. L’equip interdisciplinari i la diferenciació de rols professionals. 9. Qüestionaris, escales i instruments propis del treball social forense. 10. Tallers pràctics.

Metodologia

1. Classe teòrica amb diapositives 2. Classe pràctica amb exercicis pràctics. 3. Tallers de redacció d’informe i presentació en judici.

Perfil dels Assistents

Professionals de Serveis Socials, de l’Administració local, amb relació directa o indirecta amb l’Administració de Justícia. Preferentment professionals de l’àrea del Treball Social, Educació Social i Psicologia.

Calendari

Entre març i novembre.

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.