Anar al contingut principal.

Habilitats Bàsiques d'Entrevista Motivacional

Referència: 10.07.13

Codi: 24/204

Hores: 20:00

Nre Assistents: 23

Nre Edicions Pla Diputació 2019: 1

Objectius

Formar en l’ús d’estratègies i habilitats motivacionals que promoguen el canvi, tot ajudant la persona a explorar i resoldre les seues possibles ambivalències i resistències.

Programa

-Principis teòrics i metodològics de l’entrevista motivacional (EM). -Definició i esperit de l’EM. -Els processos de l’EM: vincular, enfocar, evocar i planificar. -Habilitats de comunicació bàsiques en EM, les microhabilitats de l’EM: OARS. -Trampes més freqüents en una entrevista. -L’escolta reflexiva en EM. L’art de reflectir-hi. -Estratègies per a informar o aconsellar en l'EM. -El llenguatge de canvi: reconéixer-lo, evocar-lo i fer-lo útil. -El llenguatge de no-canvi o de manteniment: reconéixer-lo i emprar-lo. -Entrenament en l'EM i incorporació en el nostre àmbit de treball.

Metodologia

Teòrica i pràctica participativa, en grup, segons directrius de qualitat i docència en EM. Les exposicions teòriques es complementen sempre amb casos, exercicis pràctics i role-playing.

Perfil dels Assistents

Treballadors de l’administració local de la província d’Alacant de les àrees d’orientació i/o atenció social (psicòlegs, treballadors socials, tècnics en drogodependències) i altres conductes addictives.

Calendari

.

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.