Anar al contingut principal.

La Protecció Jurídica i Social de les Persones amb Discapacitat

Referència: 10.07.12

Codi: 24/194

Hores: 20:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2019: 1

Objectius

Conéixer els aspectes teòrics i pràctics de les mesures de protecció jurídica i social a les persones amb discapacitat. Facilitar les habilitats per a l’aplicació dels recursos legals i administratius de protecció a les persones.

Programa

- Discapacitat i incapacitació. - El procediment d’incapacitació. Legislació i normativa. La defensa judicial. Tutela. Curatela. Administració de béns. Protecció patrimonial. - La Comissió Valenciana de Tuteles. - Internaments voluntaris i involuntaris. Mesures cautelars. El tractament ambulatori involuntari. L’acció jurídica i l’acció social. - Protocols d’intervenció. - Casos pràctics.

Metodologia

Exposicions teòriques sobre el contingut del programa. Presentacions en power point. Realització d’activitats de caràcter pràctic: discussió i resolució de casos extrets de la realitat. Comentaris de resolucions judicials.

Perfil dels Assistents

Tècnics dels equips socials de base i dels serveis socials especialitzats (treballadors socials, educadors...) Professionals de l'àmbit sociosanitari de l'Administració local de la província d'Alacant.

Calendari

.

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.