Anar al contingut principal.

Organització del treball a la cuina

Referència: 10.01.16

Codi: 20/143

Hores: 15:00

Nre Assistents: 15

Nre Edicions Pla Diputació 2020: 1

Objectius

Que les persones participants situen la cuina en el marc de les empreses de restauració, tot identificant les funcions del cuiner o la cuinera i els elements necessaris per al seu treball i la manera de preparar-los, i tot respectant, en tot moment, la normativa de seguretat i higiene aplicable.

Programa

Anàlisi de la cuina: emplaçament, condicions i àrees: - Característiques de l'àrea de cuina en funció dels tipus d'establiment. - Diferenciació de les àrees físiques d'una cuina segons la mena de treball a desenvolupar. - Identificar sobre pla les diferents areas d'una cuina - Especificar les condicions ambientals de la cuina en general. Equips de cuina: - Maquinària i mobiliari: ús i distribució. - Aparells de nova tecnologia. - La bateria: classes, utilitat i manteniment - El sistema <gastonorm> - Ganivets, eines i atifells diversos. Organització interna en l'àrea de cuina - Tipus d'organització - Organigrama de diferents cuines - La brigada: categories i funció - L'uniforme de cuiner/a, peces diferents Preparació i recollida en l'àrea de cuina: - Les operacions per a la preparació i recollida en l'àrea de cuina.

Metodologia

Desenvolupament dels continguts i processos a través d'exposicions didàctiques, infografies i exercicis pràctics. Aportació de fonts bibliogràfiques i recursos web. Participació activa de l'alumnat.

Perfil dels Assistents

Cuiners/res i auxiliars de cuina dels centres provincials de la Diputació d'Alacant.

Calendari

Maig

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.