Anar al contingut principal.

Compostatge domèstic i comunitari. Mestre/a compostador/a.

Referència: 07.00.05

Codi: 11/057

Hores: 20:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2022: 1

Objectius

El curs pretén donar una formació teoricopràctica sobre el procés de compostatge, tant a nivell domèstic com a nivell comunitari. En primer lloc, es donarà formació teòrica sobre el procés de compostatge. En segon lloc, l'alumnat realitzarà 2 jornades de sessions pràctiques en composteres de la província on es duran a terme els treballs necessaris i realitzaran tot el procés des de l'inici fins a l'obtenció de compost. A la finalització del curs, l'alumnat estarà capacitat per a la gestió de centres de compostatge comunitari i domèstic.

Programa

Classe presencial: Introducció i organització del curs TEMARI EN LÍNIA Marc legal dels residus a la Comunitat Valenciana i del compostatge comunitari i domèstic. Teoria bàsica del procés de compostatge Bioresidus. Residus aptes per al compostatge domèstic i comunitari. Factors que influeixen en el procés de compostatge. Compostatge domèstic. Compostador i utensilis, preparació i gestió. Centres de compostatge comunitari. Disseny i instal·lació, capacitat de tractament, eines i utensilis. Posada en marxa d'un centre de compostatge comunitari Treballs de gestió en la fase d'aportació. Precaucions, incidències comunes i solucions. Treballs de gestió en la fase de degradació. Precaucions, incidències comunes i solucions. Treballs de gestió en la fase de maduració. Precaucions, incidències comunes i solucions. Treballs de garbellat i emmagatzematge del compost. Característiques del compost acabat. Anàlisi i aplicació del compost. PRÀCTIQUES EN UN CENTRE DE COMPOSTATGE Durant dos dies, els alumnes hauran de vindre 3,5 hores/dia a un centre de compostatge (pendent de determinar), per a fer les tasques necessàries per a la seua gestió, des de l'inici del procés fins a l'obtenció del compost.

Metodologia

Eminentment pràctica. Es realitzarà una sessió presencial inicial. S'estudiaren els continguts teòrics a través de la plataforma de teleformació i es realitzaran 2 jornades de sessions pràctiques en composteres de la província.

Perfil dels Assistents

Personal d'ajuntaments de la província d'Alacant que vaja a dur a terme les tasques de compostatge comunitari i/o domèstic a nivell municipal.

Observaciones

Existeix la possibilitat de modificar la modalitat del curs a causa de factors de risc de salut pública per la COVID-19, i passarà a realitzar-se per videoconferència

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.