Anar al contingut principal.

Introducció a la Llengua de Signes Espanyola: Atenció a la Ciutadania Sorda

Referència: 04.00.02

Codi: 07/028

Hores: 30:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2019: 2

Objectius

Acostar a la ciutadania en general, al coneixement i la sensibilització envers les persones sordes i les seues dificultats a l'hora de comunicar-se i emprar els serveis d'atenció al públic que ofereix l'administració i que estiguen a disposició de tothom. Facilitar la iniciació a l'aprenentatge de la llengua de signes espanyola (LSE).

Programa

MÒDUL 1. Introducció a LSE. Sobre les persones sordes. Llengua de signes espanyola. Aspectes generals. Falsos mites. La comunitat sorda. Aspectes generals. Tipus de sordera. Característiques. La seua problemàtica. Adaptacions tècniques. Solucions. Consells. Iniciar la conversa. Intervindre. Finalitzar la conversa. Iniciació a la LSE. Història. Alfabet dactilològic. Signe propi. Transcripció a la LSE. Observacions. Vocabulari general. Vocabulari. Persones. Serveis Procediments. MÒDUL 2. Les consultes del ciutadà. Tipus de consultes. Persones. Serveis. Procediments. Sol·licituds d'ajudes. Habitatge. Empreses. Beques. Persones sordes. Consultes formatives. Estudis oficials. Formació complementària. Hisenda. Dubtes. Requisits. Ubicació. Ocupació pública. Informació general. Terminis. Requisits. Temari. Sanitat. Metge de capçalera. Hospitals.

Metodologia

El curs serà impartit en modalitat en línia a través d’Internet amb tutorització experta, on la primera jornada del curs serà en format presencial.

Perfil dels Assistents

Personal de Diputació i dels ajuntaments que disposen d'accés a la xarxa Internet i estiguen interessats en aquesta matèria.

Calendari

Febrer - novembre

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.