Anar al contingut principal.

Prevenció de Riscos Laborals

Referència: 03.00.01

Codi: 05/002

Hores: 50:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2022: 2

Objectius

Formar el personal que assumeix responsabilitats en prevenció de riscos.

Programa

Formació per a l’exercici de les funcions de nivell bàsic. RD 39/1997 I. Conceptes bàsics sobre seguretat i salut en el treball. A) El treball i la salut: els riscos professionals. Factors de risc. B) Danys derivats de treball. Accidents de treball i malalties professionals. Altres patologies derivades del treball. C) Marc normatiu bàsic en matèria de prevenció de riscos laborals. Drets i deures bàsics en aquesta matèria. II. Riscos generals i la seua prevenció. A) Riscos lligats a les condicions de seguretat. B) Riscos lligats al medi ambient de treball. C) La càrrega de treball, la fatiga i la insatisfacció laboral. D) Sistemes elementals de control de riscos. Protecció col·lectiva i individual. E) Plans d’emergència i evacuació. F) Primers auxilis G) El control de la salut dels treballadors. III. Riscos específics i la seua prevenció en el sector corresponent a l’activitat de l’empresa. IV.Elements bàsics de gestió de la prevenció de riscos.

Metodologia

Exposicions teoricopràctiques. Format semipresencial (blended): 35 hores presencials i 15 hores en línia.

Perfil dels Assistents

Responsables i responsables de departaments, gestors de prevenció en ajuntaments i coordinadors amb l'SPM de la Diputació, representants dels treballadors i membres dels comités de seguretat i salut.

Observaciones

Important i imprescincible per a realitzar aquest curs: s'ha d'anotar en la sol·licitud l'adreça de correu electrònic que s'utilitzarà, en cas de ser seleccionat/da.

Existeix la possibilitat de modificar la modalitat del curs a causa de factors de risc de salut pública per la COVID-19, i passarà a realitzar-se per videoconferència

Calendari

De febrer a desembre

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.