Anar al contingut principal.

La Contractació Pública en la Gestió TIC de les Entitats Locals

Referència: 02.01.01

Codi: 02/188

Hores: 20:00

Nre Assistents: 20

Nre Edicions Pla Diputació 2019: 1

Objectius

Conéixer la contractació pública com a instrument clau per a la provisió de serveis TIC en les Entitats Locals. Disposar d'una visió estratègica i operativa a l'hora de planificar els departaments TIC. Gestionar el pressupost de despeses per proveir serveis informàtics satisfactoris i de qualitat a l'entitat local.

Programa

1.La planificació estratègica de les TIC dins de les entitats locals a.Els objectius dels departaments TIC: El seu encaix en l'entitat local b.La importància de comptar amb un pla d'estratègia a mitjan i llarg termini c.El coneixement del negoci d.L'outsourcing vs. la provisió de serveis on-shore e.Les eines jurídiques per a garantir l'operativitat de l'estratègia 2.La contractació pública com a eina estratègica a.El caràcter estratègic de la contractació b.La determinació de quin, de com i de quan: Anàlisi prèvia a la licitació. c.Els procediments de contractació pública: La determinació del procediment òptim en cada cas. d.Les centrals de contractació: Cap a la racionalització en la despesa e.Els criteris per a valorar les millors ofertes. La solvència f.Models de contractació orientats a les TIC: Serveis gestionats vs. enfocament per projectes. g.L'execució dels contractes: Els acords de nivell de servei, les modificacions contractuals h.Els aspectes de responsabilitat social dels contractes i el seu impacte en el règim local. 3. Casos pràctics a.Contractes de subministraments: Maquinari, llicències, etc. b.Contractes de serveis: Desenvolupaments de programari, hosting, comunicacions, manteniment, etc.

Metodologia

El curs serà eminentment pràctic. S'impartirà una part de manera magistral, però tenint en compte que l'objectiu del curs no és impartir una formació jurídica sinó dotar l'alumnat d'eines pràctiques per a la gestió de les TIC en la seua entitat a través del pressupost. Se sol·licitarà als alumnes la preparació prèvia d'un cas pràctic en el qual es treballarà conjuntament.

Perfil dels Assistents

Personal de departaments TIC de les entitats locals amb interés a disposar d'una visió estratègica per a dotar a la seua organització d'un servei òptim.

Calendari

De març a novembre.

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.