Anar al contingut principal.

Igualtat i Gènere. Conceptes Bàsics

Referència: 10.09.01

Codi: 20/078

Hores: 15:00

Nre Assistents: 25

Nre Edicions Pla Agrupat 2020: 2

Objectius

Fomentar el coneixement de la igualtat de gènere a través de l’aclariment de conceptes bàsics i terminologia aplicada a aquesta matèria.

Programa

Conceptes bàsics sobre igualtat i gènere: sexe biològic i sexe social, relacions jeràrquiques de poder i gènere, igualtat formal i real, perspectiva de gènere, accions positives. Gènere i treball. Compatibilización, conciliació i coresponsabilitat: economia informal i gènere, el treball domèstic, jubilació i desocupació des d’una perspectiva de gènere. Violència de gènere: violència domèstica i violència de gènere, identitat i noves relacions de gènere igualitàries i no violentes, models de masculinitat. Coeducació. Llenguatge no sexista: procés de socialització, els micromasclismes, la detecció del sexisme en l’escola, la invisibilitat de les dones en el llenguatge i en els mitjans de comunicació. Recomanacions per a un ús no sexista del llenguatge en l’administració local.

Metodologia

Teòrica, activa i participativa

Perfil dels Assistents

Personal de la Diputació i dels ajuntaments de la província que exercesquen el seu treball preferentment en àrees d’acció social, ocupació i igualtat.

Calendari

De febrer a desembre

Tornar

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.