Anar al contingut principal.

  1. Inici >
  2. Magatzem de Recursos >
  3. Per un model local de seguretat

Per un model local de seguretat

Data de Publicació : 16/03/2004

De què tracta?

Aquest escrit pretén interessar-nos, d'una banda, en la importància de la participació de la Comunitat en el planejament local de la seguretat, per tant, es tracta de l'aplicació de les tècniques de participació ciutadana, també, a les qüestions de seguretat, i implicar la població en les formulacions de les polítiques de seguretat i, fins i tot, en la seua cogestió, tot seguint les traces dels neighbourgh watching britànics.

L'altre aspecte que resulta interessant d'aquest escrit, des del nostre punt de vista, és la necessitat de planificar la seguretat, i atribuir-hi als distints actors que participen en la seua producció, papers determinats, per allunyar d'aquest tema les freqüents improvisacions i descoordinacions i dotar-lo també d'un caràcter predictiu que l’allunye de la que a hores d’ara és, potser, la seua característica més destacada: la reactivitat.

Autor/s

Ricard Brotat i Jubert. Llicenciat en Dret, i Màster en Direcció i Gestió de l'Administració Local. És funcionari de l'Ajuntament de Badalona, responsable del Departament de Disciplina Urbanística i de les Activitats. També és professor de l'Escola de Policia de Catalunya i de nombrosos cursos de formació per a policies locals, així com del Màster en Direcció i Gestió de l'Administració Local. Ha estat director dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Calvià (Mallorca).

Descàrregues

Pàgina Anterior

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.