Anar al contingut principal.

  1. Inici >
  2. Magatzem de Recursos >
  3. Un concepte de seguretat ciutadana (Article inèdit)

Un concepte de seguretat ciutadana (Article inèdit)

Data de Publicació : 08/07/2002

De què tracta?

En aquest treball, Ricard Brotat ens presenta l'anàlisi treminològica i històrica de diferents conceptes aparentment homònims sobre la seguretat pública (ordre públic, seguretat ciutadana o seguretat dels habitants), l'ús dels quals pot estar determinat, fins i tot, per variables ideològiques. La qüestió no és, no de bon tros, intranscendent, pel que fa a la definició d'un determinat concepte de seguretat -com addueix el mateix autor-, determinarà els mitjans que hauran d'emprar-se perquè l'Administració Pública produesca un bé públic, com ara, la seguretat.

Amb les seues reflexions sobre seguretat ciutadana, el professor Brotat, s'hi allunya dels tòpics més usuals en la matèria, i incorpora nous punts de vista (que hi deixen de banda els clàssics enfocaments unidireccionals i reactius sobre la delinqüència, que, alhora, s'obliden de la complexitat del tema de la seguretat), com per exemple, el caràcter transversal d'aquesta disciplina, la percepció subjectiva de la inseguretat i, sobretot, de la necessitat que s'hi aborde aquesta problemàtica des del món local i amb la participació dels ciutadans.

Autor/s

Ricard Brotat i Jubert. Llicenciat en Dret, i Màster en Direcció i Gestió de l'Administració Local. És funcionari de l'Ajuntament de Badalona, responsable del Departament de Disciplina Urbanística i de les Activitats. També és professor de l'Escola de Policia de Catalunya i de nombrosos cursos de formació per a policies locals, així com del Màster en Direcció i Gestió de l'Administració Local. Ha estat director dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Calvià (Mallorca).

Descàrregues

Pàgina Anterior

C/ Ferré Vidiella, 3 03005 Alicante. Telf. 965 12 12 13 - formacio@diputacionalicante.es
  • Icono de Extensible Hypertext Markup Language 1.0.
  • Icono de Cascading Style Sheet 2.1.
  • Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI.